Festa del desig – Tanabata 2016

Compartim amb vosaltres les reflexions de l’Emma, l’Estel, la Mar i el Josep sobre la festa del desig celebrat el pasat 7 de juliol al dojo de Sant Pere de Ribes:

“És la tarda, el sol afluixa, hi ha una llum càlida i l’aire calent va i vé. 

Nens, nenes, nadons, avis, àvies, pares, mares, desitjos, pastissos, coques, llimoades, jocs, donar, rebre, somriures i rialles.

Celebrant en família la festa del desitg tot penjant els nostres desitjos als arbres i compartint jocs, obsequis i menjars. Compartint en definitiva, l’anar i el venir de la vida que un dia com el d’avui ens recorda que sen’s fa més amè en companyia.

Gràcies a tots!”

Emma.

“Aquest any la Festa del Desig m’ha regalat una màquina del temps. He viatjat en aquell arbre on fa un any un desig va quedar oblidat en una branca. M’ha permès fer el camí fins al dia d’avui sentint com en aquest any els canvis s’han anat produint obrint pas a viure cada cop més plenament. Si agafo una franja del temps molt petita, puc veure’m vivint la impaciència de la necessitat de veure “resultats”. Si miro el moviment de tot l’any, estic contenta de veure els canvis que s’han anat produint i poder vivenciar el vaivé de la VIDA.

Gràcies per aquest dia.”

Estel.

“Arribem a Ribes a mitja tarda, el sol comença a baixar i es respira aquella escalfor de tarda d’estiu. El dojo està ple, algunes cares em són conegudes, d’altres és el primer cop que ens veiem. Es respira molta vida…

La Magda ens convida a parar i escoltar el què s’està donant. Ens convida a connectar amb el nostre desig i apuntar-lo en una cartolina. És un moment màgic on petits i grans entrem cap endins a la recerca d’allò que ens mou.

Cadascú des del seu ritme, des de la seva sensibilitat plasma el seu desig en un tros de paper groc o lila. La porta del dojo s’obre i comencen a sortir els primers aventurers disposats a penjar el desig en alguna branca de l’espai exterior. És un moment d’explorar i de deixar anar. Es creen expedicions diverses i és bonic trobar-se amb alguna família que ha escollit el mateix arbre o que torna somrient d’haver-lo ja penjat.

Després d’aquest contacte amb la natura tornem cap al dojo. Fora/dins, concentració/dispersió, tensió/distensió. Una vegada més la vida ens ensenya que tot és moviment. Ara és el moment del joc. I l’ambient canvia, apuja el to de veu, els moviments… I s’inicia un trajecte laberíntic que ens porta a un número que indica el regal que ens ha tocat. És bonic veure les cares de sorpresa dels que obren un regal, dels que esperen el seu torn, dels que observen a qui li ha tocat el regal que ell ha portat… Un moment d’intercanvi de somriures i de trossets de cadascú.

Acabem celebrant aquesta festa envoltats d’uns plats exquisits, en un entorn molt especial i creant un ki molt i molt agradable.”

Mar.

“El centra de la renovació i la continuïtat de la vida.”

Josep.

Si vols viure experiències com aquesta, aprofundir en la cultura Seitai, compartir amb altres persones el moviment espontani… Fes-te Soci Aquí!