Equip Humà

Espaidó creix i es transforma, actualment compta amb la col·laboració i incorporació de diversos professionals i aquest grup de treball fa néixer l’Associació Espaidó

 

Magda Barneda

Diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona (1972); titulada com a mestre de Ioga per la AEPY, Associació Espanyola de Practicants de Ioga (1972); Instructora de Seitai per l’escola Seitai Barcelona de Katsumi Mamine (1979); Màster en Psicologia Aplicada amb Metodologia DBM per la Universitat de València (1999); Diplomada en Hipnosi per la Universitat de València (1999).

Inicia el Seitai el 1973 amb Katsumi Mamine, deixeble directe de Haruchika Noguchi, fundador del Seitai. Des de llavors no ha deixat d’aprofundir en el Seitai assistint a cursos i seminaris impartits per Katsumi Mamine, Nomura Sensei i els fills de Noguchi a Barcelona, Paris i Tòquio.
Porta tota una vida dedicada a l’estudi i l’observació de la relació entre el cos i la ment i s’ha mantingut activa practicant Seitai tant en la seva vida personal, amb la seva família i en l’àmbit professional.

Partint d’aquests coneixements i d’aquesta experiència, en els últims anys es centra també en portar el Seitai dins l’àmbit educatiu. En aquest context porta diferents grups de criança i imparteix diferents tallers sobre maternitat i paternitat, monogràfics sobre l’agressivitat i l’adolescència i cursos dirigits a educadors i Mestres a la Universitat de Barcelona i en diferents centres educatius.

Juntament amb un grup de persones crea l’Associació Espaidó amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer la Cultura Seitai i poder continuar investigant i aprofundint en ella.

 

Paco Lacueva

Practicant i estudiós des de l’any 1980 del llegat del mestre Haruchica Noguchi, fundador del mètode Seitai. S’ha format amb Katsumi Mamine i Moriji Funakawa i ha assistit a cursos i seminaris amb Hirosuke Noguchi, Mutsuko Nomura, Jean Benayoun, Shiro Funahasi i Kayo Tatebe.

Va ser professor de ioga en la dècada dels 80 i al llarg del anys ha participat en nombrosos cursos i activitats dins del camp de la salut, l’educació i el creixement personal. Màster Practitioner en PNL/DBM; Diplomat en Hipnosi Ericksoniana; Formació en Focusing; Formació en Ioga i Meditació.

Des de fa 30 anys es dedica a divulgar el Seitai en el marc educatiu, mitjançant classes, seminaris i atenció individualitzada. Ha donat cursos en diverses ciutats d’Espanya i en diversos centres de Barcelona: Seitai Barcelona, Casa Elizalde, Escola de Shiatsu i Moviment, Institut Gestalt, Universitat de Barcelona, PNL Barcelona i Escola de Professorat Ioga Síntesi, entre d’altres.

Actualment, col·labora com a formador del Programa TREVA (Tècniques de Relaxació Vivencial Aplicades a l’Aula) i és docent del Màster Remind (Relaxació, Meditació i Mindfulness) de l’ICE – Universitat de Barcelona, incorporant-se l’any 2016 a l’equip d’Espaidó com a formador.

 

Mar López

Des de fa molts anys que estic vinculada al món educatiu (passant per totes les etapes: des de l’acompanyament a Infantil fins a la docència a Secundària i Batxillerat). Sempre he viscut aquesta professió des de la vocació més plena i absoluta, gaudint dels i amb els alumnes i de tot el què m’ensenyen.

Amb el naixement de la meva filla Anna i amb tot el què la maternitat em va sacsejar, decideixo explorar altres maneres d’acompanyar i entro en contacte amb diferents projectes educatius i diverses formacions que m’obren la mirada envers l’educació i la vida en general. Començo una transformació des de la criança i la consciència femenina.

Embarassada del meu fill Martí segueixo explorant nous camins i és quan conec a la Magda Barneda i obro la porta del Seitai. Durant aquests anys m’he anat formant i practicant i el Seitai ha esdevingut un regal que ha estat un abans i un després a la meva vida i que m’està permetent viure des d’un lloc molt més ple.

Amb un equip de persones cocreo la Fundació Inspira Educació amb l’objectiu de transformar el món a través de l’educació i on el Seitai és un dels pilars importants.

 

Estel Ferran

Al finalitzar la carrera de pedagogia l’any 2002 la meva búsqueda personal per trobar un altra manera d’acompanyar els infants va fer que estigués 5 intensos anys aprenent a l’escola viva El Roure. Allà una llavor anomenada Seitai va començar a germinar.

Quan em vaig quedar embarassada, el Seitai va entrar més intensament en la meva vida a través de la Magda Barneda, podent viure la maternitat d’una manera més plena. Des de llavors que el Seitai forma part de la meva Vida. Professionalment a l’hora d’acompanyar als infants, a les famílies; en els moments de malaltia, quan em relaciono amb la meva família, amb mi mateixa…en definitiva en tots el MOVIMENTS de la VIDA.

Ara mateix formo part de la Comissió de Formació, Investigació i Comunicació de l’equip d’Espaido. Des d’on tinc moltes ganes de poder presentar el taller d’adolescents i d’aportar la filmació com a eina per captar millor el moviment espontani a les escoles i així poder fer una bona avaluació de les situacions complexes que es donen en les relacions humanes.

Bernat Vicaria

Bernat Vicaria Barneda neix amb el Seitai i incorpora des de que és un nen i de manera natural la seva senzillesa i les seves pràctiques.

A l’inici del seu camí, l’acompanyament rebut des del Seitai li permet viure processos de vida complicats des d’una perspectiva tradicional, dotant-lo d’eines que li generen una confiança en el cos i en la seva capacitat reguladora i li permeten començar a observar i acompanyar des de la seva sensibilitat a altres persones.

Després del seu graduat en Turisme i els seus nombrosos viatges, tant descobrint diferents cultures i moviments com coneixent-se a ell mateix, decideix començar a cultivar i completar les seves formacions de Coaching DBM i intensius de Seitai amb Katsumi Mamine a Barcelona i amb Kayo Tatabe a Suïssa.

A l’actualitat està col·laborant en projectes enfocats a l’adolescència, també exercint com a assistent en tallers d’agressivitat i sobre els traumes i està cursant l’últim any de la formació de monitor de Seitai a través d’Espaidó.

Sarais Vicaria

El 2010 neix el meu fill Niko i la maternitat em re-connecta amb la Vida a un nivell orgànic profund. Aleshores assisteixo a les sessions setmanals de Criança Seitai amb la Magda, la meva mare i, tot i que sempre he viscut el Seitai a casa, trobo aquestes sessions un gran regal de Aleshores realitzo la Formació anual d’Educació Viva, a La Caseta, que es complementa perfectament amb la mirada del Seitai, i durant 3 mesos realitzo pràctiques amb infants de 2 a 6 anys a l’escoleta Xicalla de Barcelona.

Durant el 2012-13 acompanyo a infants de 2 a 6 anys a l’escoleta Petit Edèn de Sant Pere de Ribes, paral·lelament col·laboro en la creació de l’Escola Espai Obert La Serra i em formo en Educació Autodidacta.

Durant el 2013-15, com a Presidenta de la cooperativa Espai Obert La Serra, treballo per l’obertura i legalització de l’escola. Com a mare, acompanyo al Niko en la seva adaptació i segueixo aprenent. Mensualment assisteixo a les trobades pedagògiques organitzades per l’escola sobre temes com l’agressivitat, la directivitat, el gènere, els límits, la sexualitat i realitzo tallers de pedagogia Montessori i de comunicació no violenta. A més treballem les relacions humanes, la comunicació, el treball en equip i el treball personal.

Durant 6 anys m’he dedicat a la criança del Niko i a formar-me, i ara, seguint el meu desig profund, inicio La Mandarina, un projecte de vida, de Criança Respectuosa a la Natura des de la mirada Seitai i l’Educació Viva, que s’ha estat gestant durant uns anys i que finalment obre les seves portes el setembre del 2016. descoberta i d’aprenentatge. Més endavant realitzo la Formació anual de Seitai per seguir aprofundint.

Jorge Horno

Monitor de Seitai de la asociacion Espaido. Donde desarrollo contenidos con el equipo de educación; proponiendo una reflexión amplia, critica e integradora  de la educación, cobijo de múltiples sensibilidades.
Acompaño diversos procesos de aplicación de cultura Seitai en ambitos educativos respetuosos y otros mas formales así como cursos de iniciación al Seitai 
Licenciado en Bellas Artes en la HDK de Berlin y en Teatro y Danza en la escuela de Basauri(Pais Vasco) y RESAD (Madrid) Master en Artes escénicas en la Universidad rey Juan Carlos I Madrid. 
Desarrollo mi trabajo como artista plástico y escénico dando cursos en distintas universidades, instituciones artísticas y educativas Desde hace 15 años colaboro con la Fundación Yehudi Menuhin en un programa de arte para la convivencia; ofreciendo procesos de aprendizaje y formaciones a claustros y artistas .
Descubro en la cultura  SEiTAi  propuestas vividas de muchos aspectos que reconozco potenciales y positivos para el mas profundo e intenso desarrollo de las personas en todas sus ámbitos.

Log in with your credentials

Forgot your details?